Superföretagen

Superföretagen - PAR i samarbete med Veckans Affärer

Superföretagen Superföretagen är ett samarbete mellan PAR och Veckans Affärer, där PARs analytiker har tagit fram modellen för att identifiera Sveriges Superföretag.

Urvalet och rangordningen för att bli ett Superföretag baseras på de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer under de senaste fyra åren. Modellen som används tar hänsyn till och väger samman de enskilda bolagens:

Fler superföretag i IT-branschen 2012

Veckans Affärers senaste lista över Sveriges superföretag visar att antal superföretag inom IT-branschen återigen ökar. Listan baseras på en granskning av alla svenska företag, som PAR har genomfört. I år finns 32 IT-bolag med på listan, jämfört med 25 stycken förra året. Även andelen IT-bolag som klassas om superföretag har ökat, från 0,17 procent förra året till 0,21 procent i år. Riksgenomsnittet för alla företag är 0,10 procent.

Färre superföretag inom byggindustrin 2012

Veckans Affärers senaste lista över Sveriges superföretag visar att antal superföretag inom byggbranschen sjunker. Listan baseras på en granskning av alla svenska företag, som PAR har genomfört. För tredje året i rad blir antal superföretag inom byggbranschen färre. Från 25 bolag förra året till 21 i år. Andelen superföretag i branschen är också låg, 0,06 procent, långt under riksgenomsnittet på 0,10 procent.

Flest superföretag i dagligvarubranschen 2012

Veckans Affärers senaste lista över Sveriges superföretag visar att antal superföretag inom dagligvarubranschen ökar. Listan baseras på en granskning av alla svenska företag, som PAR har genomfört. I år finns 37 företag i dagligvarubranschen med på listan, jämfört med 34 stycken förra året. För tredje året i rad har branschen också högst andel superföretag. Hela 0,36 procent av företagen klarar kraven för att bli ett superföretag, långt över riksgenomsnittet på 0,10 procent.

Sveriges Superföretag 2012

Superföretagen 2012 är analyserade. Här finner du rapporten. Se antal Superföretag per bransch, se antal Superföretag med kvinnlig VD och mycket mycket mer.

PARs Superkriterier

Framtagningen av topplistan med 317 företag baseras på PAR:s ”supermodell” för ekonomisk kvalitet. Denna modell visar företagens ekonomiska prestationsförmåga.

De som utses till Superföretag har verkligen förtjänat det

Per Weidenman är chefsanalytiker hos oss på PAR och är den som tar fram årets Superföretag tillsammans med Veckans affärer. Men det är ingen godtycklig urvalsprocess. Företagen utses utifrån strängt uppsatta kriterier, men alla typer av företag har chansen att vara med. I år är sjätte året för Superföretagen. Per Weidenman berättar lite om vad det går ut på.

Sveriges Superföretag 2011 inom mat- och dryckesbranschen

I dag presenterar Veckans Affärer Sveriges superföretag, en rankinglista som baseras på en ny analys av PAR, som granskat alla företag i Sverige. Bland de svenska mat- och dryckföretagen klarar 12 stycken av de hårda kriterierna för att klassas som superföretag.

Sveriges Superföretag 2011 inom Modebranschen

I dag presenterar Veckans Affärer Sveriges superföretag, en rankinglista som baseras på en ny analys av PAR, som granskat alla företag i Sverige. Bland de svenska modeföretagen är det 13 stycken som klarar de hårda kriterierna för att klassas som superföretag.

Läsvärt

Mitt PAR

Logga in

x