Sveriges Motorcyklisters Centralorganisation

SMC får nya medlemmar

Jesper Christensen, Generalsekreterare på SMC vände sig till PAR för att få hjälp med en DM-kampanj där målet var att värva nya medlemmar.

Det finns en halv miljon motorcyklar i Sverige, ett massutskick hade blivit dyrt och svårt att hämta hem. Åke Nyberg på PAR började med att titta på de som blivit medlemmar i SMC under det senaste året för att finna konsumtionsmönster. Analysen visade att det fanns en överrepresentation av personer som nyligen köpt en motorcykel och ett stort antal av dem hade just börjat åka MC. Det resulterade i att vi gjorde ett utskick till 9 000 förstagångsägare av motorcyklar, vilket gav 500 nya medlemmar för SMC.

"Kampanjen vi gjorde tillsammans med PAR är en av de mest effektiva kampanjer vi har genomfört"

Överträffade förväntningar

"Kampanjen vi gjorde tillsammans med Åke på PAR är en av de mest effektiva kampanjer vi har genomfört.  Våra förväntningar överträffades med råge. Dessutom var det billigare att ta in en expert än att göra jobbet själva. Samarbetet har fungerat jättebra och vi kommer att anlita PAR igen för en ny kampanj", säger Jesper Christensen, Generalsekreterare på SMC.


Jesper ChristensenVi hämtar underlaget till våra analyser från databasen PAR Konsument, där man bland annat hittar information om inkomst, familjebild och fastighetsinnehav. I analysen, själva hantverket, kan vi utläsa konsumentens livssituation. Genom att göra en mer djupgående analys kan vi även utläsa förändringar i konsumenters liv över tid, vilket gör att vi kan hitta konsumtionsmönster.

Analysera för träffsäkra urval

Tidigare var det dyrt och tidskrävande att samla information från olika register. Nu kan kunden snabbt få ett målgruppsurval som är vassare och mer mitt i prick till ett lägre kampanjpris. Vi hjälper helt enkelt företag att välja bort icke relevanta kundämnen. Den stora utmaningen är att göra ett kostnadseffektivt och träffsäkert urval som gör att kunden når ut med sin kampanj till en relevant målgrupp.

Läs mer här

Besök SMCs hemsida

Få koll på din marknad, läs mer här

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss på PAR idag på 08-775 36 00 eller skicka ett mail.

blog comments powered by Disqus

Läsvärt

Mitt PAR

Logga in

x