Marknadsföring via den främsta hjälpredan

Mobilen ligger i fickan, mottagarna välkomnar personlig marknadsföring i den och tekniken finns. Marknadsföring i mobilen kommer starkt och ger god effekt. Lösningar som gör det lättare för konsumenterna att marknadsföra företaget, bildigenkänning och marknadsföring på Facebook är några av de bästa sätten att stärka den befintliga marknadsföringen.

Mobilen är vår ständiga följeslagare och medhjälpare. Den ersätter eller kompletterar vår kalender, karta, kokbok, skivsamling och tidning. Vi sköter en stor del av vårt sociala liv via den, med hjälp av Facebok, Pinterest och Twitter. Vår karriär boostar vi med hjälp av Twitter. Mobilen är aldrig längre bort än i fickan och har vi en paus plockar vi snabbt upp den för att fördriva tiden. Ibland får vi ett sms från en kundklubb och vi möts av reklam när vi surfar runt. Men det finns stora möjligheter att göra mycket mer - Mobile 3.0 är här.

Kunden marknadsför företaget

Allt fler företag uppmuntrar och belönar kunder som bidrar till att marknadsföra företagets produkter eller tjänster. Rekommendationerna är mycket värdefulla då konsumenterna litar mer på varandra än företagen de handlar av.

American Express har skapat en sajt där kunderna kan koppla sitt kort till sitt Twitterkonto, sin Facebooksida eller Fourth Square. Genom att skriva inlägg om saker som Amex valt ut samlar kunderna poäng och får rabatt vid nästa köp.

Se hur American Express har gjort:

Konsumenternas favoritbilder

Pinterest är en digital anslagstavla där en miljon personer delar kommersiella bilder på saker de tycker om. Här är det fullt av bilder på produkter och upplevelser som konsumenterna tycker så mycket om, och så gärna vill ha, att de pinnar dem och bidrar till dess marknadsföring.

Företag kan få konsumenternas hjälp med marknadsföringen genom att sätta pinnknappar vid riktigt snygga bilder på sina produkter i de digitala kanalerna, eller skapa sin egen Pinterest-sida. Bilderna hjälper privatpersoner att definiera vem de är och stärka sitt varumärke. Samtidigt stärks företagets varumärke och fler får upp ögonen för företagets produkter.

Bildigenkänning

Med hjälp av bildigenkänning kan verkligheten kryddas med möjligheterna på nätet. Du riktar mobilen mot en ketchupflaska och får fram recept, mot en tidningsannons och kommer till en tävling eller en affisch med reklam om ett band och får höra en låt. Det finns flera olika tekniker för bildigenkänning. QR-koderna har funnits länge, snart kommer det att finnas RFID-chip i mobilerna så att vi slipper ladda ner en app.

Blipper är en häftig applikation då verkligheten kombineras med fiktion på skärmen. Så här kan det se ut:

Google har tagit fram ett par glasögon som använder sig av bildigenkänning och ny teknik. Se hur framtiden kan se ut:

Oakley har tagit fram ett par smarta skidglasögon. Kolla in filmen.

Facebook

100 miljoner av Facebook-användarna kopplar bara upp sig via mobilen. I september 2012 lanserade de en ny marknadsföringstjänst. Företag kan ladda upp sitt kundregister i Facebook och göra reklam som bara syns hos företagets kunder och prospects.  Med hjälp av s.k. cookies kan företagen koppla besökarna på en viss sida på sin webbplats till en viss annons som visas nästa gång de går in på Facebook. En e-handelssajt kan alltså säkerställa att den där kjolen som kunden nästan köpte syns på Facebook vid nästa besök, så att de påminns och kanske köper ändå. Företag kan även köpa sponsrade stories, annonsutrymme som läggs i användarnas tidslinje, och mer annonsutrymme hos dem som gillar företaget. 

Stärk marknadsföringen

Mobilen ligger i fickan, tekniken finns och det är hög tid att räkna in mobilen som en marknadsföringskanal. Här kan du stärka upplevelsen av ditt företag och stärka relationen med fler målgrupper.

blog comments powered by Disqus

Läsvärt

Mitt PAR

Logga in

x