Google Maps tar emot affärsinformation från PAR

Google har utsett den europeiska databas-specialisten PAR, att leverera affärsinformation till Google Maps för Sverige och Finland. Enligt avtalet kommer PAR tillhandahålla och kontinuerligt uppdatera affärsinformation till Google Maps från sin paneuropeiska företagsdatabas EuroContactPool.

Sök och hitta i Google Maps

Detta kommer att möjliggöra för användarna av Google Maps för att "se" verksamheter inom ett geografisk område och klicka på dem för att få mer detaljer. Användarna kommer också att kunna söka efter specifika företag eller branscher och hitta dessa i Google Maps.

Google samarbetar med PAR eftersom EuroContactPool Business Database är den mest kompletta och uppdaterade i Skandinavien. PAR var ett av flera företag vars uppgifter testades av Google innan kontraktet tilldelades.

PAR = One-stop-shop

PAR, en del av Bisnode-koncernen, har hanterat marknads- och affärsdata i mer än 50 år. Under 2004 lanserade PAR den pan-europeiska näringslivsdatabasen EuroContactPool. Idag erbjuder PAR en ”one-stop-shop” - en leverantör av affärsdata med över 22 miljoner företag och 16 miljoner namngivna beslutsfattare i 14 europeiska länder.

PAR har utvecklat databasen EuroContactPool till en interaktiv tjänst som länkar sömlöst till CRM-system såsom Microsoft Dynamics och SuperOffice. En plug-in till Salesforce.com lanseras till hösten 2010. PAR erbjuder även bland annat analys av kund- och omvärldsdata, uppdaterings- och urvalstjänster för att PARs kunder ska kunna skapa nya affärer.

Lokal och uppdaterad information

Jeanna Rutherhill, försäljningschef för Google Sverige, säger: "Vi är mycket glada att vi kan använda PARs kompetens som en leverantör av affärsinformation för våra Google Maps tjänster i Sverige och Finland. Lokal och uppdaterad information om företag är allt viktigare då fler och fler människor söker information på nätet, både via dator och mobiltelefon. Genom vårt samarbete med PAR kan användare nu hitta relevanta uppgifter på lokala företag i Google Maps när de behöver det ".

Johan Lindqvist, Business Manager International på PAR AB säger: "När människor ska hitta information på nätet är Google det första stället man går till. Det är en stor fördel för företag att bli identifierade och lokaliserade på Google Maps. Det är också oerhört viktigt att informationen är korrekt. Rätt information och hög kvalitet står i fokus i vårt verksamhetserbjudande och vi är glada över att Google har valt att samarbeta PAR ".

 

Fakta om PAR

PAR AB, med säte i Sverige har varit i branschen i mer än 50 år. PAR, som är en del av Bisnode-koncernen, är nu en av Europas ledande specialister på databaser, analyser och datatjänster kopplade till affärs- och marknadsinformation. 2004 såg PAR behovet av en one-stop-shop för europeisk data där de olika förordningar som gäller i 14 länder, tas i beaktande. Därför lanserades EuroContactPool. Sedan starten har det blivit världens snabbast växande och mest heltäckande paneuropeiska företagsdatabas. Besök www.eurocontactpool.com.

För mer information, kontakta gärna:
Per Löfgren, PAR, +46(0)31- 10 53 14, per.lofgren@par.se
 

 

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss på PAR idag på 08-775 36 00 eller skicka ett mail.

blog comments powered by Disqus

Läsvärt

Mitt PAR

Logga in

x