Experian och PAR ingår B2B-samarbete

Den europeiska dataspecialisten PAR och det globala datatjänstföretaget Experian har ingått ett B2B-samarbete om datadelning.

Avtalet går ut på att Experian ska integrera sin nationella företagsdatabas för Storbritannien med PAR:s B2B-databas EuroContactPool för att öka PAR:s täckning av datatjänster gentemot kunder i Europa som bedriver direktmarknadsföring.

I gengäld får Experian direktåtkomst till PAR:s EuroContactPool, som för närvarande rymmer 23,5 miljoner affärsinformationsposter och 17,8 miljoner chefsnamn i 15 europeiska länder.  Detta innebär en vidare förstärkning av Experians datatjänsteutbud för kunder som kräver aggregerade och formaterade data i Europa för direktmarknadsföringsaktiviteter.

God nyhet

Howard Lewis, chef för Business Solutions hos Experian, Storbritannien och Irland, ger följande kommenterar; “Det är en god nyhet att PAR har valt ut Experian som leverantör av enastående B2B-data i UK till sin Europa-databas och innebär en ytterligare förstärkning av våra högkvalitativa data.”

Per Löfgren, internationell produktchef för PAR, säger: “Vi är väldigt nöjda över att ha nu ha ingått ett partneravtal med Experian, som är ett respekterat företag med fokus på datakvalitet.  Vi ser det som en utmärkt möjlighet för båda företagen att utveckla sina respektive marknader.

“Länken mellan Experian och PAR är en bra matchning där båda företagen tillhandahåller sofistikerade analytiska B2B-marknadsföringsprodukter som stöder företagens beslutsprocesser samt deras strategi och tillväxt.”

Fokus på utveckling till CRM-system

Under de senaste 18 månaderna har PAR fokuserat på utveckling av datakvalitetskoncept som länkar EuroContactPool till CRM-system (Customer Relationship Management).  Dessa insticksprogram gör det möjligt för användarna att verifiera och förbättra sina befintliga data samt hitta nya kunder i den europeiska affärsvärlden.  CRM-insticksprogram lanseras redan för Microsoft Dynamics CRM och SuperOffice, och salesforce.com väntas tillkomma i början av 2011.

Fakta om PAR

PAR AB, baserat i Sverige, har varit verksamma i branschen i över 50 år.  Från början ingick företaget i den stora Bisnode-koncernen. Idag är man en av de ledande specialisterna i Europa inom databashantering, dataanalys och datakvalitetstjänster.

Genom att se behovet av en samlad plats för europeiska data som behandlar de olika databestämmelserna i 14 länder, lanserade PAR EuroContactPool under 2004.  Sedan lanseringen har man blivit världens snabbast växlande och mest omfattande europeiska B2B-databas.

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss på PAR idag på 08-775 36 00 eller skicka ett mail.

blog comments powered by Disqus

Läsvärt

Mitt PAR

Logga in

x