Branschveteran ska hjälpa svenska företag att tjäna miljarder

Svenska företag missar i dag stora möjligheter att skapa nya affärer. Orsaken är ofta bristande analys. PAR ökar nu sin satsning inom analysområdet och anställer en av branschens mest erfarna analytiker, Per Selin, som ny analyschef.

Svenska företag missar i dag stora möjligheter att skapa nya affärer. Orsaken är ofta bristande analys. PAR ökar nu sin satsning inom analysområdet och anställer en av branschens mest erfarna analytiker, Per Selin, som ny analyschef. Han får en viktig roll för att PAR ska behålla och förstärka sin position som ledande på att hjälpa andra företag att få fler affärer. Per Selin har 25 års erfarenhet från den svenska, europeiska och amerikanska marknaden och har utvecklat en rad analys- och mätmetoder.

– Många svenska företag slarvar i dag bort stora affärsmöjligheter trots att de har den informationen som krävs. De försöker sälja när det passar dem i stället för att sälja när kunderna vill köpa. Genom att utnyttja den kunskap de redan har och analysera den i kombination med våra stora databaser, kan vi hjälpa företagen till nya miljardintäkter, säger Per Selin, ny analyschef på PAR.

Nyckeln är att identifiera när kunderna har behov av en tjänst eller en vara och använda informationen i så kallad händelsestyrd kommunikation. Till exempel vid förändrade arbets- eller livssituationer. I dag arbetar en majoritet av svenska företag inte med att anpassa sin kommunikation och försäljning efter kundernas situation. Företagens analys av deras egen information är ofta bristfällig.

Vassare verktyg i framtiden

– Per Selin är en av de främsta analytikerna i Sverige och en av få som både har den kompetens och erfarenhet som krävs för att leda vår analysavdelning och att utveckla våra kunder. Eftersom analysen kommer att bli ännu viktigare i framtiden ska han dessutom ytterligare vässa våra analysmetoder och kanske skapa nya verktyg och metoder som kan utveckla vår verksamhet ännu mer, säger Tore Thallaug, vd för PAR.

PAR:s nye analyschef, Per Selin, arbetade senast på Edita (nordiskt kommunikationshus), där han ansvarade för utvecklingen av en ny plattform för händelsestyrd kommunikation. Tidigare har han bland annat varit delägare och Nordenchef på Carling Associates (internationellt konsultbolag) samt delägare och grundare av nxt communication (konsulter inom marknadskommunikation).

Analys ger ökad konkurrenskraft

– Jag hoppas kunna bidra till att utveckla befintliga metoder och skapa nya analysverktyg som ska hjälpa företagen att bli ännu mer konkurrenskraftiga. Det ska bli en utmaning eftersom PAR redan är ledande, men nu ska satsa ännu hårdare på analys för att hjälpa företagen att utveckla sina affärer, genom att bland annat identifiera när deras befintliga och potentiella kunder är mogna att köpa deras produkter och tjänster, säger Per Selin, ny analyschef på PAR.

Ett av Per Selins specialområden är att studera hur människor agerar vid olika händelser och i olika köpprocesser samt att utveckla metoder för att analysera det. Exempel på vanliga händelser som många företag kan utnyttja är när du börjar ett nytt jobb, flyttar, får ditt första barn, när olika avtal går ut och när du fyller år.

Konsten att skapa nya affärer

PAR släppte tidigare i år en bok som ska hjälpa svenska företag att behålla och skaffa nya kunder. Boken heter New Business Intelligence – En skrift om konsten att skapa nya affärer och ska ge en förståelse för hur företag och organisationer kan bli framgångsrikare. Boken kan beställas kostnadsfritt via mail till info@par.se.

Fakta om PAR

PAR hjälper svenska och internationella företag att skapa affärer genom att hjälpa dem skaffa fler och närmare relationer med sina kunder. PAR är en komplett leverantör av affärsinformation i Sverige, Norden och Europa. Företaget har fler än 4 000 kunder och fem kontor runt om i Sverige. Huvudkontoret ligger i Stockholm och representations¬kontor finns i Malmö, Örebro, Göteborg och Östersund. PAR har totalt 135 anställda och ingår i Bisnode-koncernen, som till 70 procent ägs av Ratos och till 30 procent av Bonnier.

För mer information, kontakta gärna:
Tore Thallaug, vd, PAR, 08-775 36 02, tore.thallaug@par.se
Lars Waerland, vvd, PAR, 08-775 36 58, 070-570 81 58, lars.waerland@par.se
Per Selin, analyschef, PAR, 08-775 36 26, 073-334 11 75, per.selin@par.se

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss på PAR idag på 08-775 36 00 eller skicka ett mail.

blog comments powered by Disqus

Läsvärt

Mitt PAR

Logga in

x