PAR-Print - skriv ut etiketter och ringlistor

PAR-Print är PARs kostnadsfria utskriftsprogram. Skriv ut etiketter, ringlistor (uppföljningslistor) och Kundkort. Snabbt enkelt och helt gratis.

Genom tjänsten PAR-Print har du möjlighet att själv skriva ut etiketter, uppföljningslistor eller kundkort, lokalt från din egen skrivare. Det som krävs är att du har Acrobat Reader installerat samt att filen är i PARs Onlineformat 1, 2 eller 3.

par_parint2

Skriv ut etiketter, uppföljningslistor och kundkort så här:

Gå till http://www.parprint.parguiden.se

På den första sidan av programmet väljer du att ladda upp en fil som du hämtat hem från PAR och som du lagrat lokalt på din egen PC. Du kan ladda upp en fil som är packad i WinZip eller en fil som redan är uppackad OM filen är i s.k. Onlineformat. Kom bara ihåg var du sparat filen och vilket namn du givit den.

Ladda upp en fil:


Ställ markören i fältet Sökväg.

Klicka på Bläddra eller Browse.
(Då skall ett fönster öppnas. Leta upp den fil du vill öppna, t.ex. parguiden.txt. Filen kan vara uppackad.)

Markera filen och klicka på öppna.

Sökvägen till din fil skall då öppnas i fönstret för Sökväg.

Klicka OK

Om du väljer att generera produkten "Etikett" kommer en sida med olika typer av etikettformat att öppnas. Välj det som passar dig och klicka på Generera.

Programmet Adobe Acrobat Reader kommer då att startas. Du skall nu kunna se hur dina etiketter kommer att se ut. Från detta program kan du därefter välja att skriva ut etiketterna direkt från din skrivare.

Om du beställt, och laddat hem produkten "Uppföljningslista" kan du välja att dels skriva ut en uppföljningslista, men också etiketter. Tillvägagångssättet är det samma som ovan.

Om du beställt och laddat hem produkten "Kundkort", kan du välja att skriva ut kundkorten på papper på samma sätt som ovan. Har du beställt produkten Kundkort kan du även skriva ut etiketter och Uppföljningslista.

Etikett (exempel)

Uppföljningslista (exempel)

Kundkort (exempel)

TIPS:

Om du använder version 4.0 eller tidigare av Acrobat Reader:

För att etiketterna ska hamna korrekt vid utskrift: När du klickat på Skriv ut, se till så att inte Anpassa till sida/Fit to page är ibockad i skrivarinställningarna.

Om du använder version 5.0 eller senare av Acrobat Reader:

För att etiketterna ska hamna korrekt vid utskrift: När du klickat på Skriv ut, kontrollera att det i rubriken Zoom alltid är 100%.
Har du mindre än 100%, välj under rubriken Copies and adjustments att bocka för Förstora sidan till pappersstorlek.
Har du större än 100%, bocka för Förminska sidan till pappersstorlek.

PAR Ansvarar inte för utskrifter lokalt från din egen klient.


Mitt PAR

Logga in

x